top of page
Marc Janssen - Proefbrouwerij 3.jpg

Onder de rook...

Ik ben er geboren, onder de rook van de brouwerij. Ik ben er opgegroeid in een Grolsch gezin, een Grolsch familie. Mijn vader, ooms, mijn grootvader: harde werkers en altijd met Grolsch bezig. Eigenlijk is er niets veranderd, ook ik ben altijd bezig met bier.

In het dagelijks leven werk ik als Meesterbrouwer van de Proefbrouwerij. Mijn werk bestaat uit het bedenken van nieuwe bieren, smaken combineren, durven, innoveren. We brouwen bieren , vullen ze af en proeven ze. De proefbrouwerij, waar ik sinds 2005 werk voelt als mijn tweede thuis.

De laatste jaren heb ik ontdekt dat het vertellen over bieren ook een passie van me is. Ik vind het geweldig om lezingen over bier te geven. Tijdens de kerstvakantie in 2023 heb ik een theatercollege over bier geschreven. Een college klinkt zwaar, maar als ik vertel over bier is het leerzaam en vooral leuk, bier is tenslotte een volksdrank en staat al eeuwen midden in de samenleving.

Met Juan Pérez-Nijhuis maak ik elke week de podcast Vakmannen & Meesters over bier en het leven. Juan is een oud-Grolsch collega en hij is nu docent aan de Saxion Hogeschool. Hij is de Meester en ik ben de Vakman. We maken onze podcast veelal in de Proefbrouwerij bij Grolsch, maar ook live in kroegen met een proeverij en een pubquiz.

​

De bierwereld is prachtig, altijd in beweging en er valt veel over te vertellen. Zeker als je “Onder de rook van de Brouwerij” bent opgegroeid.

​

Proost,

 

Marc Janssen
 

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Spotify
  • Youtube

© 2025 by Marc Janssen

bottom of page